Samouklapajući lim “Falco”

falcani lim

Moderno i kvalitetno rješenje za krov, fasadu i strop

Samouklapajući lim Falco odlikuje brza i jednostavna montaža, a dizajn profila daje svakom objektu luksuzan i moderan izgled. Falco lim odlikuje i raznovrsnost, budući da se može postavljati na krov, fasadu, i strop.

Falco lim odlikuje i odlična vodonepropustnost, jeftina podkonstrukcija, i mogućnost ugradnje na jako blage nagive krovišta.

Montaža je vrlo jednostavna po DIY (uradi sam) principu.

Zanima te ovaj proizvod?

Više Kontakt
Foto galerija
Tehnički Crtež
Tehnički crtež - Falco
Više informacija

Kasetni fasadni sistem Falco

Limene fasade odlikuju se atraktivnim izgledom, dugovječnošću, a u slučaju samouklapajućeg lima Falco, brzom montažom. Može se montirati kao jednostruki fasadni lim ili u sendvič-izvedbi sa izolacijom.

Kasetni fasadni lim Falco
 • Posebno želimo istaći sistem kasetnih fasada koje su samonosive na odstojanjima oslonaca od cca 6 metara.
 • Karakteristika kasetnih limova je da se vanjski fasadni lim spaja za unutrašnji lim, dakle bez čeličnih odstojnika, a između dva lima nalazi se termoizolacija od kamene vune ili stiropora.
 • Kaseta se veže za čelične ili drvene profile na rasterima maksimalno 6,00 metara i to na način da se samo unutrašnji limovi povezuju za konstrukciju, tako da vanjski lim ostaje kontinuiran.

Snjegobrani za Falco

Ne preporučujemo montažu linijskih snjegobrana koji se koriste za pokrove od trapeznog lima, jer je u tom slučaju neophodno postavljanje vijaka za snjegobran u polje samouklapajućeg pokrova, a to nikako nije preporučljivo.

falco lim na krovu
 • Za samouklapajući lim preporučujemo ugradnju snjegobrana sa cijevima i držačima cijevi koji se montiraju na spoju tabli.
 • Takav snjegobran koristi se i kod falcanih limenih pokrova. Funkcija snjegobrana je u zaštiti ljudi, materijalnih dobara i oluka od snijega.
 • Prilikom montaže ovog tipa snjegobrana ne probija se samouklapajući pokrov, a dobra strana je što se dodatno osigurava pokrov od eventualnog rasfalcavanja.

Proizvodnja profila Falco

Samouklapajući lim Falco izrađuje se u tablama u neograničenim dužinama, a prema zahtjevu kupca. Pokrivna širina iznosi 475 mm.

 • Samouklapajući lim Falco proizvodimo na najsavremenijoj potpuno automatiziranoj proizvodnoj liniji koju opslužuje samo jedan radnik.
 • Ovakav proces proizvodnje otklanja mogućnost greške, omogućuje visok proizvodni kapacitet i proizvodu daje karakteristike koje se ne mogu postići klasičnim načinom proizvodnje.
 • Uklapajući profili dizajnirani su tako da vijak ostaje skriven i preklopljen idućom tablom.

Falco kao rješenje za strop

Uz sve prednosti Falco stropni lim možemo po potrebi brzo i jednostavno demontirati i opet montirati bez ikakvih oštećenja.

falco limeni krov
 • Kako bi se izbjeglo klasično malterisanje i često bojenje plafona, kao idealno rješenje nudimo samouklapajući lim Falco.
 • Falco lim odlikuje brza i jednostavna montaža, što je znatno jeftinija opcija od oblaganja sa gipsanim pločama, npr. Rigips.
 • Za podkonstrukciju najčešće koristimo drvene letve na odstojanju cca 1,00-1,50 metar ili već postojeću konstrukciju.
 • Za spojni materijal kao kod krovnog i fasadnog lima koristimo rigips-vijak ili nitnu, ovisno o vrsti podkonstrukcije.
Kontakt

Javite nam se

Kontakt informacije i kako doći do nas. Naše stručno osoblje će rado odgovoriti na sva vaša pitanja.

Podijeli ovaj proizvod
Slični proizvodi