Česta pitanja (FAQ)

Koje je vaše radno vrijeme?

Radno vrijeme, adresa, i broj telefona istaknuti su na stranici Kontakt.

Da li nudite dostavu materijala?

Dostava se vrši na zahtjev kupca po cijeni od 2,00KM po jednom kilometru.

Da li radite povrat PDV-a?

Jedan dio naših kupaca dolazi iz država poput RH, u kojem slučaju rado pomažemo kupcima da iskoriste prednosti povrata PDV-a. Popunu obrasca, kao i povrat sredstava vršimo u sjedištu firme u Cazinu.

Da li vršite uzimanje mjera radi ocjenjivanja troškova radova?

Izlazak na teren radi uzimanja mjera i dostavljanja predračuna naplaćujemo 50KM, s tim da ovaj iznos ulazi u račun ukoliko se radovi započnu.

Uzimanje mjera u općini Cazin je besplatno.

Koje je porijeklo lima kojeg koristite i kakva je garancija na materijal?

Jedan od najvećih svjetskih proizvodođača čelika, Arcelor-Mittal, s sjedištem u Luxembourgu, vrijedan je partner i dobavljač firme LIMOMETAL d.o.o.

Svi limovi zadovoljavaju EU norme kvalitete i imaju odgovarajuće ateste. Svi limovi I. klase imaju garanciju proizvođača koju prenosimo na kupca, prema uslovima iz garantnog lista proizvođača. Za standardne bojane limove garancija je 10 godina na prohrđavanje.

Pored limova I. klase u ponudi imamo i limove II. klase, to su limovi bez garancije, sa cijenama nižim i do 50%, a zadovoljavaju funkciju.

Koje vrste proizvoda i usluga imate u ponudi?

LIMOMETAL d.o.o nudi profilisane limove za krov i fasadu , građevinsku limariju i galanteriju, kompletan limarski sistem oborinskih voda, sjegobrane za skoro sve modele crijepa, limene profile za sistem suhe gradnje.

U ponudi je i sendvič sistem krovnih i fasadnih limova sa termoizolacijom i opcija antikondenznog filca za limove bez termoizolacije. Radimo i montažu, od velikih objekata tipa trgovačkih centara, proizvodnih hala, do porodičnih kuća.

U ponudi je i originalna auto garaža i vrtna kućica. U našoj maloprodaji pored gore navedenih proizvoda nudimo vijčanu robu, ručne alate, zaštitnu opremu i ostale proizvode.

Pročitajte više O nama.

Koje su prednosti limenog krova u odnosu na crijep i druge pokrivače?

Neke od glavnih prednosti limenog krova u odnosu na crijep su:

  • Izdržljivost materijala pri jakim udarima vjetra, naleta bure, grada, leda, i nepogoda poput zemljotresa
  • Lim je znatno lakši od crijepa – čak i do 10 puta, što smanjuje cijenu transporta i montaže, kao i brzinu postavljanja
  • Za limeni krov potrebna je jednostavnija i jeftinija podkonstrukcija, dodaci poput antikondenznog filca lako se lijepe na cijele table prije montaže
  • Boja koja se nanosi na lim prve klase postojana je i ima tendenciju da traje duže
  • Još jedan od razloga popularnosti limenog pokrova jeste njegova izrazita estetska vrijednost
  • Limeni krovovi podnose znatno manje nagibe krova, tako je minimalni nagib za lim u obliku crijepa “UNA” od 10 stepeni
  • Limeni krov se izrađuje u tabalama čija je dužina od sljemena do oluka u jednom komadu pa je za razliku od crijepa otporan na nanošenje kiđe i snijega uslijed vjetra

Ostale prednosti lima naspram drugih pokrivača pročitajte detaljnije u našem članku Usporedba: Crijep ili Lim za Vaš krov?

Javite nam se

Kontakt informacije i kako doći do nas. Naše stručno osoblje će rado odgovoriti na sva vaša pitanja.