River

Trapezni lim T-40

Profilirani trapezni limovi se koriste u širokom građevinskom spektru. Tim što posjeduju izvanredna svojstva, koriste se kao limovi za krovove, zidove i stropove.

ce mark

Iz razloga što osim toga pokazuju i izvrsne statičke osobine, oni su prijeko potrebni kod većih rastojanja između oslonaca, što dodatno smanjuje građevinske troškove.

Mogu se upotrijebiti i kod blagih nagiba krova, otporni su na ekstremne vremenske uslove te omogućuju lijep estetski izgled na građevinskom objektu.U „Sandwich varijanti“ pokrova i fasade omogućuju dobru termoizolaciju pored jednostavne i povoljne izvedbe.

Trapezni lim TR 40/200 izrađuje se u tablama u neograničenim dužinama, prema zahtjevu kupca. Pokrivna širina table iznosi 1000 mm.

TR 40/200 se odlikuje odličnim tehničkim karakteristikama, na prvom rebru ima sigurnosni žlijeb koji osigurava vodonepropusnost u dijelu preklopa tabli, a u poljima ima ojačanja koja doprinose većoj statičkoj nosivosti.

Otporan na sve vremenske uvjete.

  • lim kisa
  • lim toplina
  • lim snijeg
  • lim vjetar

Trapezni lim proizvodimo na najsavremenijoj potpuno automatiziranoj proizvodnoj liniji koju opslužuje samo jedan radnik. Ovakav proces proizvodnje otklanja mogućnost greške, omogućuje visok proizvodni kapacitet (500 m2/sat) i proizvodu daje karakteristike koje se ne mogu postići klasičnim načinom proizvodnje. U mogućnosti smo proizvoditi različite profile trapeznih limova (prema Vašem crtežu ili uzorku), u dužinama do 10,00 m.

Usljed temperaturnih razlika dolazi do pojave kondenzata sa donje strane lima. Da bi se neutralisala pojava kondenzata na lim se u procesu proizvodnje kao opcija nudi nanos antikondenznog filca. Kondenzat se skuplja u antikondenznom filcu i prirodnim ventiliranjem isparava. Antikondenzni filc upotrebljava se u slučajevima kad na krovu imamo samo jednostruki lim, bez dasčanja. Pogodan je i kod različitih tipova nastrešnica.

Za montažu trapeznog pokrovnog lima TR 40/200 na drvenoj podkonstrukciji koristimo vijak 6 x 70 mm, a na čeličnoj podkonstrukciji koristimo samourezujući vijak 6,3 x 65 mm, u oba slučaja sa metalnim i neoprenskim podloškom.

U novijoj gradnji gdje je trend smanjenje troškova gradnje i kasnije eksploatacije objekta velika pažnja pridaje se smanjenju energetskih gubitaka, tj. što boljoj izolaciji objekta. Kao idealan materijal za ovakav tip gradnje upotrebljava se “sendvič” izvedba pokrova i fasade. “Sendvič”- pokrov i fasada prikazani su na sljedećim crtežima: