Dampa

Lim u obliku lamperije

Lim u obliku lamperije Dampa primjenjuje se za oblaganje fasadnih i stropnih površina. Idealan je za oblaganje potkrova (strehe). Odlikuje ga izuzetan estetski izgled i skriveni spoj.

ce mark

Elementi se rade zasebno i spajaju na poseban način skrivenim spojem. “Dampa” se proizvodi na hidrauličnoj savijačici na dužinu po zahtjevu kupca, maksimalno do 10 metara.

Širine su standardne.

Tipovi “dampe” prikazani su na crtežu.

Otporan na sve vremenske uvjete.

  • lim kisa
  • lim toplina
  • lim snijeg
  • lim vjetar

Dampa se proizvodi na hidrauličnoj savijačici na dužinu po zahtjevu kupca, maksimalno do 10 metara. Širine su standardne. Tipovi “dampe” prikazani su na crtežu.

Kasetni limovi primjenjuju se kao samonosivi “sendvič” – fasadni elementi , za koje nije potrebna podkonstrukcija. Idealni su kao vanjski i pregradni zidovi u objektu. Odlikuje ih ekonomična gradnja i izuzetna estetika. Kasetni limovi su samonosivi, a rasteri ovise o debljini lima.

Tako, naprimjer, za debljinu lima 0,50 mm raster iznosi maksimalno 6,00 metara.Za vanjski lim kasetnog ˝”sendviča” mogu se primijeniti različiti tipovi fasadnih limova, najčešće “dampa”, samouklapajući lim “Falco” ili “TR 20”, dok je unutrašnji lim uvijek isti.